Dorkas Travel

      14 Αυγούστου 2022 | 01:05

+30-210-3238726    athens@dorcastravel.gr

ΚΑΙΡΟ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ-6 ΗΜΕΡΕΣ από 759 €
Ανακάλυψτε την Αίγυπτο

759 €

ΚΑΙΡΟ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ 6 ΗΜΕΡΕΣ από 759 €


Γνωρίστε τα κυριότερα αξιοθέτα του αρχαιότερου τουριστικoύ προορισμού στον κόσμο. Αρχαίες εγχαράξεις σε πέτρα που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Σακάρα, έξω ακριβώς από το Κάιρο, δείχνουν ότι τα θαύματα της χώρας μαγνήτιζαν τους ξένους επισκέπτες εδώ και περισσότερο από τρεις χιλιετίες.

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ
Αναχώρηση για Κάιρο με απευθείας πτήση. Άφιξη στη μεγαλούπολη με τα εκατομμύρια κατοίκους, συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας που θα σας βοηθήσει με τις τυπικές διαδικασίες και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με το θορυβώδες Κάιρο. Διανυκτέρευση.


2η μέρα :
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ξενάγηση στην Γκίζα, την περιοχή των πυραμίδων. Η ξενάγηση μας ξεκινά με τα σημαντικότερα μνημεία του Καΐρου, τις επιβλητικές Πυραμίδες του Χέοπα – ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου- του Χεφρίνου και του Μικερίνου.Μπροστά από την πυραμίδα του Χεφρίνου, βλέπουμε την Σφίγγα με το σώμα λιονταριού και κεφαλή Φαραώ, η οποία στέκεται σαν φύλακας στην είσοδο των Πυραμίδων.
Συνεχίζουμε για το Αιγυπτιακό μουσείο, γνωστό για τα θαυμαστά ευρήματα του από τη Φαραωνική περίοδο, με τη χρυσή νεκρική μάσκα και τη σαρκοφάγο του βασιλιά Τουτανχαμών να ξεχωρίζουν. Θα συνεχίσουμε με την ξενάγηση στο περίφημο τζαμί του Mohamed Ali, επιβλητικά κτισμένο στο ψηλότερο σημείο του Citadel.

3η μέρα: ΚΑΪΡΟ – ΛΟΥΞΟΡ
Μεταφορά νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο του Καΐρου για την πτήση για Λούξορ. Παραλαβή από το αεροδρόμιο και μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιο. Μετά την τακτοποίηση, ξεκινάει η ξενάγηση στο Λούξορ. Αρχίζοντας από τη δυτική όχθη (Νεκρόπολη των Θηβών) όπου θα περιηγηθούμε στην κοιλάδα των βασιλέων και ευγενών της εποχής των Φαραώ και θα επισκεφθούμε το ναό της Χατσεπσούτ στο Ελ Ντερι Ελ Μπαχαρι και τους κολοσσούς του Μέμνονα. Γεύμα στο κρουαζιερόπλοιο. Το απόγευμα, ξενάγηση στο ναό του Καρνάκ με τους θαυμάσιους Οβελίσκους, την ιερή λίμνη και το δρόμο με τις σφίγγες με κεφάλι κριαριού. Στη συνέχεια τελειώνουμε την ξενάγησή μας με το ναό του Λούξορ όπου υπάρχουν κίονες στο σχήμα του λωτού και δύο μεγαλόπρεπα αγάλματα του Ραμσή στην είσοδο του ναού. Δείπνο, διασκέδαση στο πλοίο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΕΣΝΑ – ΕΤΦΟΥ
Περνώντας από το φράγμα της Εσνα θα φτάσουμε στο Ετφου, όπου θα ξεναγηθούμε στο ναό του Θεού Ωρους, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά το ναό του Καρνάκ. Γεύμα στο κρουαζιερόπλοιο. Φτάνουμε στο Κομ Ομπο όπου θα ξεναγηθούμε στο ναό του θεού κροκόδειλου Σόμπεκ. Δείπνο, διασκέδαση στο πλοίο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΑΣΟΥΑΝ
Συνεχίζοντας την πλεύση μας προς το φράγμα του Ασουάν. Μετά το πρωινό και την άφιξη μας , θα ξεναγηθούμε στο μικρό και μεγάλο φράγμα. Μετά το μεσημεριανό θα επισκεφθούμε τα αρχαία ορυχεία γρανίτη και τον περίφημο ημιτελή οβελίσκο και τους ναούς Φίλαι. Δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα : ΑΣΟΥΑΝ – ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ασουάν, για την πτήση στην Αθήνα μέσω Καίρου.


Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά Εισιτήρια μετ’ επιστροφής Αθήνα – Κάιρο – Λούξορ / Ασουάν – Κάιρο – Αθήνα σε οικονομικότερο ναύλο
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε ξενοδοχείο της επιλογής σας, με πρωινό
  • Κρουαζιέρα (3 νύχτες) στο Νείλο με ποταμόπλοιο πολυτελείας, πλήρη διατροφή και ξεναγήσεις (δυνατότητα Ελληνόφωνης ξενάγησης κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας με επιβάρυνση)
  • Μία αγγλόφωνη ολοήμερη ξενάγηση (Πυραμίδες, Αιγυπτιακό μουσείο) με γεύμα (δυνατότητα Ελληνόφωνου ξεναγού με επιβάρυνση 30 €)
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται :

  • Οι φόροι των αεροδρομίων 135 €
  • Βίζα Αιγύπτου (21.00 €), πληρώνεται στο αεροδρόμιο του Καΐρου


* Τα προγράμματα των εκδρομών όπως παρουσιάζονται στο site είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ. Η σειρά των ξεναγήσεων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί καμία από τις ξεναγήσεις που αναφέρονται.

 


Dorkas Travel

+30-210-3238726   

 athens@dorcastravel.gr

ΔΟΡΚΑΣ ΕΠΕ, ΝΙΚΗΣ 44, ΠΛΑΚΑ