Dorkas Travel

      14 Αυγούστου 2022 | 00:21

+30-210-3238726    athens@dorcastravel.gr

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΚΙΝΑ 10 ημέρες από 895 €
Ανακαλύψτε τον κόσμο!

895 €

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΚΙΝΑ 10 ημέρες από 895 €

Αυτοκρατορική Κίνα Υδάτινες πολιτείες 10 ημέρες

Ημέρα 1: Αθήνα – Πεκίνο

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Κίνας, το αστραφτερό Πεκίνο.

Ημέρα 2: Πεκίνο

Άφιξη στο Πεκίνο μια πόλη με πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν, κορυφαία αξιοθέατα αλλά και σύγχρονα κτίρια που την καθιστούν πλέον μία από τις πιο σημαντικές μητροπόλεις του πλανήτη. Η διαδρομή μας από το διεθνές αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας θα μας ξεδιπλώσει μια εικόνα μιας πόλης που ζει και αναπνέει στον ξέφρενο ρυθμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Μοντέρνοι ουρανοξύστες, φαρδύς δρόμοι, γέφυρες, εμπορικά κέντρα και εκατομμύρια καλοντυμένοι κινέζοι κατακλύζουν τους δρόμους τις ώρες αιχμής. Άφιξη
και εγκατάσταση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας. Μία πρώτη βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της εντυπωσιακής μεγαλούπολης αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή στον κινεζικό σύγχρονο κόσμο. Η μέρα μας θα κλείσει με δείπνο ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ στον εκλεκτό μπουφέ του ξενοδοχείου μας.

Ημέρα 3: Πεκίνο

Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα ξεκινήσουμε μία θαυμάσια ξενάγηση στο κορυφαίο αξιοθέατο της Κίνας, το Σινικό Τείχος. Πρόκειται για το ανθρώπινο αριστούργημα μήκους 8.800 χλμ. που ξεκίνησε να κατασκευάζεται ήδη από τον 3ο π.Χ αιώνα. Η τεράστια αυτή κατασκευή προσαρμόστηκε στη διαθεσιμότητα των υλικών της κάθε περιοχής που διέσχιζε, ωστόσο η σύλληψη καθώς και η οχυρωματική αρχιτεκτονική του το κατατάσσουν στα κορυφαία έργα του ανθρώπου. Το τείχος, αρκετά φαρδύ για να παρέχει άνεση στον καλπασμό των έφιππων στρατιωτών, συμπληρώνεται από αμυντικούς πύργους και παρατηρητήρια. Κάθε πύργος διαθέτει σκάλες και εισόδους ειδικά σχεδιασμένες, έτσι ώστε να προκαλείται σύγχυση στους επιτιθέμενους. Οι στρατώνες και τα διοικητικά κέντρα του τείχους βρίσκονται απλωμένα κατά μήκος του σε μεγαλύτερα διαστήματα. Εμείς θα προσεγγίσουμε αυτό το αριστούργημα στο πέρασμα του Τζινγιονγουάν και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω του, να φωτογραφήσουμε τις πολεμίστρες και τους πύργους του και να φανταστούμε τους δυνατούς στρατούς να το διατρέχουν με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση. Επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα, θα κατευθυνθούμε στα Θερινά Ανάκτορα, ένα σύμπλεγμα παλατιών, κήπων εσωτερικών αυλών και αιθουσών που απηχούν την ιστορία δυναστειών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μεγάλης αυτοκρατορίας. Η γαλήνια λίμνη Κουμίνγκ διευκολύνει τον ναρκισσιστικό αντικατοπτρισμό του παλατιού στην αχλή του οποίου ακόμα και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να διακρίνει ψιθύρους και κραυγές από την ταραγμένη εποχή της επανάστασης των Μπόξερ. Γεμάτοι εικόνες ιστορία και σκέψεις, θα συμπληρώσουμε αυτή τη μέρα με ένα παραδοσιακό δείπνο με «Πάπια Πεκίνου» σε τοπικό Κινέζικο εστιατόριο. Δεν είναι μόνο ο έρωτας που περνάει απ’ το στομάχι βλέπετε. Αν θέλει κανείς να διεισδύσει σε βάθος στην κουλτούρα ενός λαού θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσει την κουζίνα του.

Ημέρα 4: Πεκίνο

Το Πεκίνο είναι μια πόλη ανεξάντλητη σε αξιοθέατα. Σίγουρα λοιπόν δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα είδε όλα. Όμως υπάρχουν κάποια μνημεία που σηματοδοτούν την ιστορία της χώρας και ξεχωρίζουν σαν διαμάντια στο στέμμα της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Ένα τέτοιο «διαμάντι» είναι κι ο Ναός του Ουρανού που θα επισκεφθούμε σήμερα το πρωί. Κατασκευασμένος τον 15ο αιώνα μ.Χ σχεδόν σύγχρονο έργο με την Απαγορευμένη πόλη, αποτέλεσε τον λατρευτικό χώρο των αυτοκρατόρων που μια φορά το χρόνο έρχονταν ως εδώ στα νοτιοανατολικά της πόλης για την ετήσια δέηση Καλής Σοδιάς. Το συγκρότημα αποτελείται από το κεντρικό κυκλικό Οικοδόμημα με τριπλή κωνική σκεπή. Εσωτερικά η γεωμετρική διακόσμηση δημιουργεί μία «ζάλη» που επιτείνεται ακόμα περισσότερο από τη ορμή του ζωηρού κόκκινου που κυριαρχεί στο χώρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, Τιεν αν Μεν, ακριβώς μπροστά από την είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης. Η ιστορική τεραστίων διαστάσεων πλατεία αποτελεί εδώ και αιώνες τη καρδιά της αχανούς χώρας. Κτίρια ορόσημα όπως το Εθνικό Μουσείο, το κτίριο της Γραμματείας του Κομμουνιστικού Κόμματος, το Μαυσωλείο του Μαό Τσε Τούνκ και φυσικά το μπαλκόνι από όπου ο κορυφαίος ηγέτης του 20ου αιώνα διακήρυξε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την 01/10/1949 βρίσκονται γύρω από αυτή. Στη συνέχεια μας περιμένει το κορυφαίο μνημείο της πόλης, η Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου. Τα περίφημα Ανάκτορα του Αυτοκράτορα αποτελούν σήμερα ένα τεράστιο μουσείο το οποίο μαρτυρεί με τον πιο εύγλωττο τρόπο την δόξα και το μεγαλείο των προηγούμενων αιώνων της Κινεζικής Αυτοκρατορίας. Η μέρα μας θα κλείσει με το «άλλο» Πεκίνο αυτό που συνεχίζει και κινείται με τους παραδοσιακούς ρυθμούς μακριά από τη λάμψη της σύγχρονης μεγαλούπολης. Η βόλτα μας με παραδοσιακά δίκυκλα στα Χουτόνγκ, τις φτωχογειτονιές του Πεκίνου, θα συμπληρώσει την εικόνα μας για την πόλη. Δείπνο Μπουφέ δυτικού τύπου στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 5: Πεκίνο – Χαντσόου

Σήμερα μας περιμένει μία ακόμα έκπληξη που αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την τρομακτική πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη Κίνα. Η μεταφορά μας από το Πεκίνο στο Χαντσόου, επόμενο σταθμό του ταξιδιού μας θα γίνει με το υπερσύγχρονο τρένο βολίδα το οποίο θα καλύψει τα 1630 χλμ της απόστασης σε λιγότερο από 6 ώρες! Η άφιξή μας στην υπέροχη κηπούπολη του Χαντσόοου θα συνοδευτεί από την επίσκεψη μας στην περίφημη παγόδα που ακούει στο όνομα «Έξι Αρμονίες» αμέσως μετά μας περιμένει μία βαρκάδα στο
ειδυλλιακό τοπίο της Δυτικής λίμνης, κορυφαίο φυσικό τοπίο της περιοχής. Δείπνο σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο με κουζίνα της περιοχής.

Ημέρα 6: Χαντσοόου – Σουτσόου

Πιστεύουμε ότι η Κίνα διατηρεί ακόμα και σήμερα μία διπλή ταυτότητα όπου το μοντέρνο συνυπάρχει άλλοτε αρμονικά και άλλοτε όχι με το παραδοσιακό. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην περιλάβουμε όχι μόνο την επίσκεψη στη Βενετία της Ανατολής – όπως τη χαρακτήρισε πρώτος Ο Μάρκο Πόλο – αλλά και να διανυκτερεύσουμε στην γραφική πόλη του Σουτσόου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε την ευκαιρία να γεμίσουμε από εικόνες της «παλιάς», αυθεντικής Κίνας ειδικά το απόγευμα όταν τα στίφη των τουριστών που έρχονται σε ημερήσιες εκδρομές από τη Σαγκάη έχουν πλέον πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τη Μεγαλούπολη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής που μας φιλοξενεί και ονομάζεται Τζιανκσού.

Ημέρα 7: Σουτσόου – Σαγκάη

Πρωινή αναχώρηση για την Σαγκάη. Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για να περιγράψουν την διασημότερη πόλη της Κίνας αν όχι ολόκληρης της Ασιατικής ηπείρου. Η «Βασίλισσα της Κίνας», η «Πόρνη της Ανατολής» και δεκάδες άλλα επίθετα προσπαθούν να αποδώσουν όλα αυτά τα οποία περικλείονται στα 6440 τ.χλμ που αποτελούν την έκταση της πόλης. Φουτουριστικά κτίρια, πανύψηλοι ουρανοξύστες που ακουμπούν στον κινεζικό ουρανό, ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική του Μεσοπολέμου, η Νανζινγκ Λού, ο πιο πολυσύχναστος δρόμος του πλανήτη, η προβλήτα Μπούντ με την απρόσκοπτη θέα στην υπερσύγχρονη διαστημούπολη Πουντόνγκ στην απέναντι πλευρά του ποταμού, και το παράδοξο της Τσάινα Τάουν …στη καρδιά της μεγαλύτερης κινεζικής πόλης, θα μονοπωλήσουν
το ενδιαφέρον μας στη διάρκεια της σημερινής μέρας. Τέλος σας προσφέρουμε μία μοναδική εμπειρία που αποτελεί η κρουαζιέρα στον Ποταμό Χουνάγκ Πού την ώρα που η μέρα φεύγει και τα φώτα της πόλης προσδίδουν μία άλλη εξωπραγματική γοητεία στην πόλη που θα σας σαγηνεύσει. Δείπνο δυτικού τύπου στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 8: Σανγκάη (Τζουτζουάνγκ)

Κρυμμένο στα δαιδαλώδη υδάτινα συμπλέγματα της Ανατολικής Κίνας, σε κοντινή απόσταση από τη μεγαλούπολη βρίσκεται το μαργαριτάρι που ακούει στο εξωτικό όνομα Τζουτζουάνγκ και που ξετρύπωσαμε και σας παρουσιάζουμε σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό πρόγραμμα της Αυθεντικής Κίνας. Στενά υδάτινα δρομάκια, πέτρινες γέφυρες, ναοί και χάρτινοι δράκοι αποτελούν μία εικόνα που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει την περιοχή αυτή εδώ και αιώνες. Η βαρκάδα μας με παραδοσιακές γόνδολες μέσα στα κανάλια της γραφικής πόλης αποτελούν μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη λάμψη της πόλης για να απολαύσουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο με την εξαιρετική κουζίνα της Σαγκάης. Τέλος για το τελευταίο μας βράδυ, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να απολαύσετε τη μοναδική θέα της πόλης από το Sky walk του διάσημου νέο-φουτουριστικού Ουρανοξύστη της περιοχής Πουντόνγκ, που ακούει στο όνομα Τζιν Μάο και έχει ύψος 420 μ και 88 ορόφους. Η θέα από εκεί ψηλά, ένα είναι βέβαιο, κόβει την ανάσα.

Ημέρα 9: Σαγκάη – Αθήνα

Η σημερινή τελευταία μέρα στην Σαγκάη είναι σκόπιμα ελεύθερη για να εξερευνήσετε τα θέλγητρα που προσφέρει η μητρόπολη της ανατολικής κίνας στον επισκέπτη. Θαυμάσια μουσεία, εξαιρετικά καταστήματα με σπουδαίες ευκαιρίες για ψώνια, κομψά καφέ και ατέλειωτοι δρόμοι για περπάτημα και φωτογράφιση θα γεμίσουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο την μέρα σας. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 10: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* sup, 5*
  • Ημιδιατροφή (δείπνα δυτικού τύπου μπουφέ στα ξενοδοχεία & τοπική κουζίνα σε επιλεγμένα εστιατόρια)
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό

Dorkas Travel

+30-210-3238726   

 athens@dorcastravel.gr

ΔΟΡΚΑΣ ΕΠΕ, ΝΙΚΗΣ 44, ΠΛΑΚΑ